סייעת שיניים 

 

סייעת שיניים, שנקראת לעתים בלועזית אסיסטנטית, היא יד ימינו של רופא השיניים בתחומים רבים. היא כמובן אינה היחידה אשר עומדת לצידו ואשר עוזרת לרופאי השיניים בעבודתם השוטפת. מלבד סייעות שיניים אנו מכירים כמובן את השינניות, אשר אחראיות על ניקוי השיניים ואשר מדריכות אותנו כיצד יש לצחצח שיניים בצורה נכונה וכיצד יש להעביר חוט דנטלי בפה. כמו כן, בעל מקצוע נוסף אשר עוזר לנו לשמור על השיניים הוא טכנאי השיניים. בניגוד לשיננית, לרופא השיניים ולסייעת שיניים, טכנאי שיניים עובד במעבדה והוא אחראי על התאמת שיניים תותבות לפה, התאמת כתרים וכן הלאה.

 
בניגוד לרופא שיניים סייעת שיניים היא אינה רופאה. אין צורך בתואר אקדמי על מנת להפוך להיות סייעת שיניים וכדאי לקבל הסמכה במקצוע יש לקבל תעודה, לחר לימודים של מספר חודשים וכמובן לאחר מבחנים שונים. הכשרתם של טכנאי שיניים ושל שינניות הינה דומה מאוד מבחינה זו וגם הם לומדים לקראת תעודה ולא לקראת תואר אקדמי. ישנן סייעות שיניים אשר רוכשות את המקצוע המבוקש במהלך שירותן הצבאי וישנן רבות אשר לומדות את רזי המקצוע באזרחות במוסדות שונים.
 
סייעת שיניים במסגרת הלימודים תלמד כמה נושאים שונים. היא תלמד למשל על תרופות שונות שנעשה בהן שימוש ועל תופעות הלוואי שלהן. כמו כן, סייעת שיניים תלמד כמובן על עששת ועל מחלות שיניים נוספות, אם כי לא בצורה מעמיקה כמו רופאי שיניים. בבמהלך לימודיהן הסייעות יילמדו גם ביולוגיה בסיסית ויילמדו כימיה. כמובן שהלימודים לקראת תעודה כוללים עוד מגוון מקצועות וקורסים.
 
סייעת שיניים לרוב בוחרת במקצוע משום מקצוע מבטיח מאוד. או במילים אחרות, לא פעם לבחורות אשר למדו להיות סייעות שיניים קל להשתלב בעולם העבודה משום שיש להן מקצוע מבוקש וחשוב. סייעת שיניים יכולה למשל לעבוד במרפאות שיניים אשר שייכות לקופות החולים השונות. כמו כן, ישנן סייעות שיניים אשר יכולות לעבוד במרפאה פרטית לצד רופא שיניים. בנוסף, סייעת שיניים תוכל להתקבל לעבודה במרפאות אשר שמות דגש על בריאות השן. כך שישנן מספר גדול של מקומות עבודה אשר יישכרו סייעת שיניים